Dogdance

Dogdance is een hele uitgebreide vorm van hondensport waarbij je met je hond  oefeningen op muziek  uitvoert.  Dit kan in de vorm van een toneelstuk  (denk aan de leger routine waarbij een hond zijn begeleider reanimeert  https://www.youtube.com/watch?v=GL3DXJE9UJk ) of in de vorm van een dans https://www.youtube.com/watch?v=PwAD9t_YC7w.

Binnen de Dogdance zijn er twee verschillende klassen, Heelwork to music en Freestyle.  Waarbij Heelwork to Music te vergelijken is met de Kür op Muziek bij de dressuur bij paarden. Hierbij komt veelal positie- en volgwerk in allerlei richtingen aan bod.  Bij Freestyle is alles toegestaan, zolang het maar geen gevaar voor de hond of handler oplevert. Door het samenspel van hond, handler en muziek kan er een heel mooie routine ontstaan. Ook de handler beweegt op de muziek maar de nadruk ligt op de hond.

Dogdance is een hondensport die voor iedere hond of handler geschikt is. Het geheel kan volledig aan de mogelijkheden van hond en handler worden aangepast. Je kunt zelfs  met  een pup  al starten met het aanleren van Dogdance oefeningen. Dog Dance zal voor zowel de hond als de handler nooit saai worden. Er zijn altijd weer nieuwe oefeningen en posities om aan te leren.

Tijdens deze trainingen komen alle onderdelen van deze sport aan bod. Heelwork posities, Freestyle oefeningen, werken met een attribuut. U kunt op alle niveau’s deze training bij ons volgen.

Naast de recreatieve trainingen, geven wij ook begeleiding en coaching aan dogdancers die wedstrijden willen lopen of gaan lopen.

De training wordt gegeven door Tanja Leblanc. Tanja is een zeer ervaren Dogdancer en heeft ons land al meerdere malen vertegenwoordigt op Europese en Wereld Kampioenschappen.  Tanja geeft al meer dan 10 jaar Dog Dance training Tevens is Tanja Nationaal en internationaal Jurylid.

Tevens is het bij ons mogelijk om Dogdance privé training online te volgen. Dit kan doormiddel van een live verbinding of door het opsturen van trainingsfilmpjes.

Have Faith Hondentraining is aangesloten bij de Nederlandse Dog Dance Bond. http://www.nddb.nl/

Hondentraining