LichaamsBeheersing en Samenwerking

Lichaams-Beheersing en Samenwerking (LBS):

LBS is voor iedere hond geschikt. Zelf met een pup kun je aan deze vorm van training meedoen. De oefeningen worden aangepast aan de hond. Tijdens de training leer je met je hond samen te werken en je hond te ondersteunen.  Je hond leert zijn eigen lichaam te kennen, zich te concentreren, te beheersen en aandacht voor je te hebben. Je zult merken dat deze training de band met je hond enorm versterkt. Je hond krijgt door deze training ook meer vertrouwen in zichzelf maar ook in zijn begeleider. Je leert naar je hond te kijken zodat je op het gedrag kan anticiperen. Iedere hond vindt LBS leuk om te doen.


Bij deze training maken we onder andere gebruiken van diverse attributen als allerlei soorten opstapjes, balanskussens en –ballen, speciekuipen en platvormen enz.  Daarnaast zullen we aan de slag gaan met wat losse Dog Dance oefeningen. Omdat dit een mooie aanvulling op het geheel is.

LBS is ook een goede basis voor alle hondensporten. Wilt je met je hond meedoen aan Agility, Flyball, Gehoorzaamheid, Dogfrisbee of welke hondensport dan ook, maar zijn jullie er als team nog niet helemaal klaar voor. Deze vorm van training kan jullie zeker goed op weg helpen.

LBS is ook een goede training voor een hond die aan het revalideren is en/of spieren op moet bouwen. In overleg met de fysiotherapeut kunnen we de oefeningen er op aanpassen.

Wat heb je nodig:
Voor je hond:
Hele lekkere zachte beloning
Een speeltje

Voor uzelf:
Een beloningstasje
Goed schoeisel

Voorbeeld van een parcours:

Voorbeeld van een klein LBS parcours.

Hondentraining