Dogdance

Dogdance is een hondensport waarbij je met je hond op muziek danst of een toneelstukje uitvoert.
Om met je hond op muziek te kunnen dansen is het de bedoeling dat de hond een aantal oefeningen en kunstjes uit kan voeren die worden uitgevoerd op muziek. Ook de handler danst op de muziek, maar de nadruk ligt bij de hond. Door het samenspel van hond, handler en muziek kan er een heel mooie routine ontstaan.
Dogdance is een hondensport die voor iedere hond of handler geschikt is. Het geheel kan volledig aan de mogelijkheden van hond en handler worden aangepast.

Binnen de Dogdance zijn er twee verschillende klassen, Heelwork to music en Freestyle.
Voor zowel de hond als de handler blijft Dogdance een uitdaging. Er zijn altijd weer nieuwe oefeningen en posities om aan te leren.
Je kunt een pup zelfs al Dogdance oefeningen aanleren.
Tijdens deze trainingen komen alle onderdelen van deze sport aan bod. Heelwork posities, Freestyle oefeningen, werken met een attribuut. U kunt op alle niveau’s deze training bij ons volgen.

Naast de recreatieve trainingen, geven wij ook begeleiding en coaching aan dogdancers die wedstrijden willen lopen of gaan lopen.

De training wordt gegeven door Tanja Leblanc. Tanja is een zeer ervaren Dogdancer en heeft ons land al meerdere malen vertegenwoordigt op Europeese en Wereld Kampioenschappen. Tevens is Tanja Nationaal en internationaal Jurylid.

Have Faith Hondentraining is aangesloten bij de Nederlandse Dog Dance Bond. http://www.nddb.nl/

Hondentraining